Centrul vechi istoric din orasul San Marino si Monte Titano au fost inscrise in anul 2008 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
Orasul a fost fondat de Sfantul Marinus si mai multi refugiati crestini in anul 301. De atunci orasul a devenit un centru de refugiati crestini care au fugit din cauza persecutiei romane.
Ca urmare, orasul a devenit cea mai veche republica din Europa, teritoriul republicii la acel moment a inclus numai orasul unic San Marino.
Numele ei provine de la lacul Wörthersee care este cel mai mare din Carinthia si totodata o atractie turistica importanta mai ales in timpul verii. Este adesea supranumita un Monte Carlo al Austriei.
Printre motivele pentru care turistii sunt atrasi de scaldatul in lacul Wörthersee se numara temperatura ridicata (in medie 21-23 grade C), limpezimea apei, culoarea albastru-verzui si locatia protejata de vanturi puternice.
Wörthersee se afla la numai o ora si jumatate de mers cu masina de Graz si la doua ore de Salzburg.
Lacul are in jur de 20 km lungime si 1-2 km latime. Tarmul de nord este puternic construit . Principalele orase sunt Krumpendorf, Pörtschach si Velden.Tarmul de sud este mai linistit si mai putin dezvoltat.
Aproximativ din 10 in 10 ani lacul ingheata transformandu-se intr-un adevarat paradis pentru patinatori.
Abaţia din Melk face parte din patrimoniul UNESCO, fiind una din cele mai vechi abaţii care a funcționat continuu de la înființarea ei (anul 1089) şi aparține ordinului benedictin.
Această abație a devenit renumită începând cu secolul XII-lea datorită colecției impresionante de manuscrise din biblioteca mănăstirii, astfel mănăstirea a devenit un centru cultural important.
Clădirea abației pe care o putem admira în zilele noastre a fost construită între anii 1702 -1736, sub indrumarea arhitectului Jakob Prandtauer.
Tot atunci au mai participat diferiți artiști celebrii printre care putem să amintim de pictorul Antonio Maria Nicolao Beduzzi, care a realizat picturile şi frescele interioare din clădirea principală, iar în interiorul bisericii picturile au fost realizate de pictorul austriac Johann Michael Rottmayar. În anul 2007, domul central al bisericii din Melk, interior pictat de Johann Michael Rottmayar, a fost ales ca motiv principal pentru moneda de colecție de 10 euro.
Pamukkale este cu siguranță unul dintre locurile cele mai frumoase din lume, deși foarte puțini știu despre ce este vorba. Situat în Turcia, în regiunea Denizli, Pamukkale este locul de pot fi admirate mai multe bazine naturale de apă termală.
Dar lucrurile nu sunt atât de simple. Ceea ce avem de fapt este o uriașă stâncă de calcar în care apele termale au format bazine, cascade și chiar stalactite. Toate sunt atât de albe încât pare să fie gheață.
Totul este, de fapt, un fenomen natural. Apa termală de la Pamukkale este foarte bogată în carbonat de calciu. Odată ce apa termală iese la suprafață, carbonatul de calciu devine tot mai solid și formează astfel celebrele terase albe. Apa își face croiește drumul prin calcar și se desparte în mai multe brațe. În cele din urmă se formează câteva bazine principale. Odată ce aceste bazine sunt pline, apa începe să se reverse în afara lor, formând alte bazine adiacente mai mici.
Atunci când izvorăște apa este extrem de fierbinte. Atât de fierbinte încât nu poate fi atinsă. Pe măsură ce apele termale își croiesc drum către bazinele inferioare, temperatura lor scade până la temperatura de 33 grade Celsius. Din acest motiv, turiștii se pot bălăcii în aceste bazine naturale aproximativ 6 luni pe an, indiferent de temperatura de afară.
Dar frumusețea deosebită a izvoarelor termale Pamukkale constă trei elemente indispensabile: apa, calcarul și lumina soarelui. Cum calcarul este alb, apa și calcarul iau preiau mereu culoarea luminii, ceea ce înseamnă că acest loc este cel mai frumos la răsărit și la asfințit, atunci când lumina soarelui se joacă cu mai multe nuanțe de culori.
La o distanta de 60 de kilometri nord-vest de Barcelona, pe o intindere plana, se inalta "muntele sfant" al Cataloniei - Montserrat, simbol al libertatii si identitatii nationale a catalanilor. Umbla vorba prin targ ca in zilele senine, Montserrat poate fi zarit din orice punct al Cataloniei.
Varfurile muntelui (coloane bazaltice) au forma unor degete uriase de piatra ce se inalta spre cer. Masivul muntos adaposteste mai multe manastiri, dintre care amintim Manastirea Montserrat, un lacas de cult benedictin, care se afla sub flancul estic, la o altitudine de 720 de metri. Langa manastire se mai afla si "Drumul Crucii", unde este amenajata "Pestera Sfanta" si locul legendar unde a fost gasita icoana Sfintei Fecioare din Montserrat.
Un teleferic face legatura intre poalele masivului de piatra si complexul de cladiri, iar o sosea permite accesul automobilelor la acest nivel. Un teleferic face legatura intre poalele masivului de piatra si complexul de cladiri, iar o sosea serpuita permite accesul automobilelor la acest nivel.
Inceputul monahismului pe acest munte este crezut a fi avut loc intre secolele XI si XII. Montserrat-ul este unul dintre locurile sfinte ale crestinitatii, este un loc de pelerinaj vizitat de catre cardinali, papi, regi, presedinti pana la oameni de rand.
Conform traditiei locului, se zice ca, in pelerinajul sau prin lume, Sfantul Graal (cupa de vin din care a sorbit Hristos la Cina cea de Taina) ar fi poposit, pentru o vreme, si in acest loc.
Bazilica este impresionanta. Peretii bazilicii sunt bogat ornamentati cu basoreliefuri ce reprezinta apostoli sau scene biblice, adapostesc sarcofage ale unor cavaleri feudali.
Corfu este cea mai verde insula si a doua ca marime din Marea Ionica. Ea se afla in Golful Gouvia, in imediata apropiere de coasta Albaniei si este inconjurata de mici insule precum Ereikoussa, Mathraki si Othoni, impreuna cu care formeaza marginea frontierei nord-vestice a Greciei.
Linia de coasta are aproximativ 217 kilometri lungime, cel mai inalt punct este varful Muntelui Pantokrator (906 metri), iar principalul oras al insulei este Corfu sau Kerkyra (Korkyra), in limba greaca. Insula este considerata un paradis natural si una dintre cele mai fascinante destinatii de vacanta din Europa intrucat imbina legendele si vestigiile istorice cu mestesugurile, gastronomia autentica si varietatea peisajelor.
Naturala si variata, frumoasa si neprevazuta, istorica si moderna, insula Corfu trezeste anual curiozitatea si interesul a mii de turisti, veniti din toate colturile lumii.
Este insula care se diferentiaza de celelalte destinatii grecesti atat prin vegetatie si gastronomie, cat si printr-o superba linie de coasta presarata cu nisip auriu. O linie de coasta care se intinde pe aproximativ 217 kilometri lungime.
Cel mai inalt punct al insulei este varful Muntelui Pantokrator, iar principalul oras este Corfu sau Kerkyra. Plajele din nord-vest sunt faimoase pentru apa cristalina, nisipurile fine si vegetatia inconjuratoare, insa majoritatea celor detinatoare de „Blue Flag” se afla in partea estica.